Van harte welkom

Van harte welkom op de site katheterbroek.nl. De katheterbroek is mijn antwoord op het ongemak van velen die gebonden zijn aan het gebruik van een katheter, tijdelijk of permanent. 

Maar laat ik mijzelf eerst aan U voorstellen. Mijn naam is Nellie Teulings. Ik ben echtgenote, moeder, oma en ondernemer. Reeds 40 jaar ben ik werkzaam in de zorg en daarnaast heb ik van 2004 tm 2018 een damesmodezaak in Geffen gerund. 
Over het ontstaan van de katheterbroek wil ik U graag vertellen dat tijdens mijn werk is opgevallen hoeveel ergernis het afhankelijk zijn van een katheter oplevert. Het dragen van een katheter om het been, met knellende elastieken, is een ontzettend grote last voor mijn cliënten. Vochtophopingen in het been waar de katheter-zak wordt gedragen, het afzakken van de zak wanneer deze voller raakt en daarnaast ook nog eens het feit dat het vaak zichtbaar is voor anderen wanneer je een katheter moet dragen. Het zorgt voor vreselijk veel ongemak, soms zelfs voor pijn en immobiliteit en er is in al die jaren nooit eens een goed product op de markt gebracht om deze groep mensen eens van de eerder genoemde ongemakken af te helpen. 

Door mijn ervaringen binnen de zorg en in de afgelopen jaren in de mode, kwam ik op het idee van de katheterbroek. Door het combineren van de twee werelden kwam ik tot het ontwerp van een broek die er op het eerste oog normaal uit ziet, maar waar door een slimme uitsparing een katheter-zak in kan worden bevestigd. Tevens bestaat de mogelijkheid de zak te legen of te vervangen, zonder dat mijn cliënt zich hoeft uit te kleden. De broek zorgt er ook voor dat de katheter-zak niet meer om het been hoeft te worden gebonden met elastieken banden. Het gewicht van de zak wordt beter verdeeld doordat deze in de pijp van de broek zit weggewerkt.

Ruim 3 jaar heb ik erover gedaan om te komen tot de katheterbroek zoals U deze nu kunt bestellen. Uren achter de naaimachine, ontwerpen aanpassen en weer veranderen. Gesprekken met deskundigen voeren om advies in te winnen. Het zoeken naar een goede meedenkende fabrikant en het gebruik van de  juiste materialen heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik tot een kwalitatief goede en betaalbare oplossing ben gekomen. Een oplossing voor U of voor degene die U verzorgt.
Het is een lange periode geweest, maar is niets vergeleken bij het ongemak van mijn cliënten.  Ongemak dat door het gebruik van de katheterbroek tot het verleden behoort.

Een groot aantal mensen gebruiken de broeken al enthousiast. Ik hoop dat ik U binnenkort ook mag helpen

Informatie over zelfkatheterisatie.